Síoktatás Gyerekeknek

A gyerekek főleg másolás útján tanulnak, játékosan. Ők legtöbbször az oktató mozgását utánozzák le és fontos az élmény.

Felnőtt síoktatás

A felnőttek oktatásakor több magyarázat érkezik az oktatótól, mert a felnőttek érteni szeretnék, hogy mit és miért csinálnak.

Családi síoktatás

A családok szeretnék együtt síelni, azonban a sítanulás esetén célszerű a felnőtteknek és a gyerekeknek külön tanulniuk, mert máshogy sajátítják el mozgást.

KEZDŐ SíOKTATÁS

Felszereléshez szoktatás, egyenes siklás, hóeke és hóekeívek, utána felvonó használat megtanulása. Mindezt tanulópályán, zöld és kék pályákon.

kÖZÉPHALADÓ SíOKTATÁS

Hóekeívek gyakorlása, helyes bothasználat tanulása, párhuzamos lécvezetés megtanulása. Főleg kék és gyengébb piros pályákon.

hALADÓ SíOKTATÁS

Rövid és hosszú lendületek, dinamikus síelés, carving, bucka és mélyhavas síelés. Piros és fekete pályákon leginkább.

A síelés élmény – segítünk, hogy NEKEd is az legyen

Bérelj saját privát síoktatót!

Három fő alapelvünk van a síoktatásban. A síelés legyen biztonságos, egészséges és élvezetes.

Síoktatás Magyarországon

Visegrádon, Eplényben vagy Mátraszentisvánon akár egy-egy napos privát oktatásra is bérelhetsz oktatót.

Síoktatás Ausztriában vagy olaszországban

Ha külföldön szeretnél privát síoktatót, akkor akár külfödre is szívesen elkísérünk és saját, magyar nyelvű oktatód lehet.

A jó síoktató figyelmes
A jó síoktató figyelmes

Hány éves korban érdemes elkezdeni a síelést?

A havas környezethez jó, ha minél előbb hozzászokik a gyermek, de 4 éves kor alatt komolyabban megtanulni a mozgást még nem lehet, sőt még 4-6 éves kor között is változó, hogy mennyire való a gyereknek az oktatás. Nem véletlen, hogy az iskolaérettség 6 éves kortól kezdődik. Igazán jól haladni és tanulni és leginkább ettől a kortól lehet. Felnőttek azonban bármikor elkezdhetik a síelést.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni síelni?

Pár nap alatt el lehet jutni arra a szintre, hogy tudjunk egy kék pályán biztonságosan síelni, azaz tudjuk a tempónkat kontrollálva kanyarogni, megállni és felvonózni. Már teljesen tudjuk élvezni a mozgást. Az igazán jó síelés megtanulásához azonban már évek szükségesek.

Milyen felszerelésre van szükség az oktatáshoz?

Megfelelő síruházat: réteges, de mozgást nem akadályozó síruha, térdig érő sízokni, kesztyű, sícipő, síléc, síszemüveg és gyereknél kötelezően bukósisak, de felnőtteknek is ajánlott. Kezdőknek azonnal a síbot nem szükséges, de később azt is használni foguk. Biztosítás nélkül ne síeljünk!

Síoktatás árak

Mi privát síoktatást kínálunk, egyénre, családra vagy csoportra szabottan. A pontos igény esetén ajánlatot adunk, de hozzávetőlegesen a síoktató napidíja 100-150 EUR körül alakul. Ehhez külföldön még hozzájön a síoktató utazásának, szállásának, síbérletének és étkezésének költsége. Az egész napos privát síoktatás általában 10.00-től 15.30-ig tart fél órás ebédszünettel.

Hol vehető igénybe a privát síoktató bérlés?

Privát síoktatás igényelhető Magyarországon (Visegrád, Eplény, Mátraszentistván) és külföldön (pl. Ausztriában, Olaszországban, Szlovéniában) egyaránt. A privát síoktatás szolgáltatás lehetővé teszi, hogy magyar nyelvű síoktató csak velünk foglalkozzon.